fredag 18 mars 2011

Look to the cookie!


Ikväll kan man gå till Inkonst i Malmö och äta de här kakorna och lyssna på Johanna Knutsson
  
Kan man inte gå dit och vill smaka de ändå är det de här sakerna du ska ha i
1 3/4 cups strösocker
230 gram Smör
4 ägg
1 1/2 cups mjölk
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk pressad citron
5 cups -5 msk vetemjöl
5 msk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 cups florsocker
1/3 to 1/2 cup vatten
85 gram mörk choklad
1 to 2 msk kakao
svart ätbar färg


1. Värm ugnen till 190 grader.
2. I en stor skål, vispa samman socker och smör tills det är fluffigt. Tillsätt ägg, vanilj, citron och mjölk och mixa tills det är blandat.
3. sikta samman mjölen och bakpulver och salt. Tillsätt till den blöta smeten, lite i taget. 
4. Skeda ut klickar 5 cm isär. Baka tills kanterna börjar bli gyllen bruna, ungefär 15-20 minuter.Låt svalna helt.
5. Häll allt florsocker i en stor skål och häll sedan på kokande vatten och rör tills det blir en bra konsistens. Smeta på ena sidan av den platta undersidan av kakorna.
6.När alla kakorna blviit frostade på ena sidan sätt den frosting som är kvar över ett vattenbad och smält ner den hackade chokladen. mixa ner kakao och häll eventuellt ner svart färg. Frosta sedan den andra halvan av kakorna. Frostingen torkar snabbt så håll skålen över ett vattenbad hela tiden. 
7. Låt frostingen stelna.

1 kommentar: