torsdag 10 mars 2011

Minibiskvier


Här kommer en variant på en klassiker, biskvin.
Jag har en hel del jordgubbscurd över efter helgen tårta så därför gjorde jag en massa biskvier fyllda med jordgubbscurden och täckta med mörk choklad.

Jag hade lite mandelmassa och lite riven mandel hemma så jag gjorde en botten såhär
170 gram mandelmassa
65 gram riven mandel
65 gram florsocker
3 äggvitor uppvispade

De är bara blanda samman allt och spritsa ut 5-kronsstora cirklar ut på en plåt. Grädda på 200 grader i 7 minuter. De ska precis bli gyllenbruna på kanterna. 
Låt svalna helt. Spritsa sedan på valfri fyllning, det var här jag använde jordgubbscurden. Sätt in i frysen i ca 20 minuter så att de blir enklare att dippa i choklad. Smält sedan mörk choklad och doppa biskvierna. Låt stelna och sen är det bara att hugga in. Älskar miniatyrkakor!


9 kommentarer:

  1. var inte min katt intresserad?

    SvaraRadera
  2. Så gott det låter med jordgubbscurd i och katten är ju så söt :-)

    SvaraRadera
  3. Jo, men han var tvungen att gå på toa mitt under fotosessionen och missade därför tillfället att vara med på bild. Han är ju som bekant ganska länge på toa när han väl är där...

    SvaraRadera
  4. Skrev fel adress på min blogg, haha!

    SvaraRadera
  5. De såg goda ut, till och med katten ser ju sugen ut hihi! Vilken härlig blogg du har, man blir ju sugen på allt!

    Valborgshälsningar/ Caroline- St Heaven Street

    SvaraRadera
  6. Om jag inte skulle äta lchf skulle jag baka allt ur din blogg, haha!

    SvaraRadera
  7. Åh tack! Det råkar vara så att jag og ska göra ett recept som skulle kunna passa dig, håll utkik!

    SvaraRadera