tisdag 29 mars 2011

Quess who's back? Back again...


Testade igår ikväll att baka Martha Stewarts Chocolate crackle cookies. Typ världens bästa kaka. Som en liten liten mustig kladdkaka, och så fina att jag skrek rakt ut när jag såg de färdigbakade i ugnen. 

Det här ska du ha hemma;

225 gram Mörk choklad
1 1/4 cup vetemjöl
1/2 cup kakao
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
115 gram smör
1 1/3 cup brun farin
2 stora eko ägg
1/4 tsk vaniljpulver
1/3 cup mjölk
ca 2,5 dl florsocker

Gör såhär
  1. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Låt den sedan svalna. Sikta samman vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
  2. Mixa smör och socker fluffigt. Tillsätt sedan ägg och vanilj. Vispa tills det är väl blandat. Blanda sedan ner de smälta chokladen. Vispa sedan, på låg hastighet, ned de torra ingredienserna och mjölken om vart annat. Dela upp degen i 4 delar och plasta in den och låt den stelna i kylen i ca 2 timmar.
  3. Ta ut degen ur kylen och rulla varje del till en korv som är ca 2,5 cm i diameter. Plasta in de och låt vila ytterligare i kylen. Använd florsocker för att undvika att degen fastnar på bordet. 
  4. Ta ut rullarna ur kylen och knip av små bollar från rullarna. Bollarna rullas sedan i florsocker och läggs på bakplåtspapper. Baka på 175 grader i 12-15 minuter, tills de flutit ut och sockret har spruckit. Låt sedan svalna på ett galler.
 Så här ska de se ut innan man kör in kakorna i ugnen

 Och så här vackra blir de efter att de gräddas i ugnen. 
När de är färdiggräddade ska de vara mjuka i konsistesen

 Sjukt goda!

    4 kommentarer:

    1. Helt hysteriskt goda!

      SvaraRadera
    2. Måste prova dom här! Jag har hittat ett annat recept på chokladkakor som är helt fantastiskt men man kanske borde prova det här ändå...hmm.. Dom såg så väldans väldans goda ut!!
      Japp, så får det bli. Det är ju Lördag imorn :)

      SvaraRadera