tisdag 8 november 2011

Macarongförnyelse


Jag älskar macaronger men har blivit lite trött på alla chokladfyllningar. Vit chokladganache hit och mörk chokladtryffel dit. Något roligare måste det ju finnas? Därför har jag bestämt mig för att fixa lite fler fruktfyllningar.
Därav, mangoganache, superduper fräsch och yummy!


1 Mogen mango
50 gram syltsocker
1/2 pressad citron
2 tsk pektin

Koka upp mangofruktköttet med hälften av sockret och citronsaften. Mixa allt sedan slätt. Sätt på plattan igen och lägg i resten av sockret och pektin. Ta bort från plattan och låt svalna i 3-4 timmar. Para sedan ihop dina mackaronger som vanligt med mangoganache emellan. yummy, yummy, yummy I got love in my tummy.

Macarongerna blev pimpade med lite guldströssel på toppen. Bara att strössla på efter man spritsat ut kakorna men innan de hunnit "torka".


Jag har sagt det innan men att baka macaronger med en kitchen aid är SÅ mycket lättare. Bara för detta ensamt gör den värd varenda krona. 


8 kommentarer:

 1. Jag trodde det hette makroner på svenska?

  SvaraRadera
 2. Det finns ingen svensk översättning.. jag har tagit min från en fransman som argumenterade övertygande. vad argumentet var har jag glömt men det hade något att göra med hur man översatt andra ord som uttalas -"ong" på franska.

  SvaraRadera
 3. Superfina! Jag röstar för makaron och skumpa-fest snart!

  SvaraRadera
 4. Det är precis det här som gör att gillar din blogg så mycket! Det är mycket nya saker här, du är så påhittig och det är så kul för då får man en massa ny inspiration! Den där ganachen bör man ju kunna ha som muffins-fyllning eller i tårtor också va? :)

  SvaraRadera
 5. Så gullig du är! Tack!
  Ja absolut den kan du använda till vad som helst och det går bra att byta ut frukten till vilken du vill tror jag.

  SvaraRadera
 6. Fast - mangoganache är helt fel namn för den sortens fyllning som du lagade - en ganache är alltid tillverkad på choklad av någon sort. mangofyllning - absolut! Men mangoganache- ånej.

  SvaraRadera
 7. Jag har haft samma tanke men efter ha hittat ganache utan choklad från flera olika källor bestämde jag mig för att det kanske inte var så. Dessutom har Sebastien Boudet gett mig ett recept på hallonganche och döpt det till just hallonganche (helt chokladfritt) och han är typ min husgud så jag litar på honom. Eller?

  SvaraRadera