torsdag 12 juli 2012

Djuriska vaniljkakor


Det här eminenta receptet kommer från Annes Mat och är det enda receptet jag någonsin kan tänka mig att använda till kakor som ska dekoreras med royal icing eftersom det lätt blir på tok för sött.

Vaniljkakor
450 g mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
225 g smör, rumsvarmt
225 g socker
1 ägg
1 vaniljstång, urskrapad

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa smör och socker pösigt, rör ner ägget. Blanda ner vaniljskrapet och så långsamt mjölblandningen. Blanda tills det blir en jämn deg, men inte för mycket. Låt vila i kylen ca 30 minuter.

Kavla ut till ca 2 mm, och ta ut kakor med ett kakmått.

Grädda i 175°C i ca 10-12 minuter. 

Royal icing
60 gram äggvita
2 tsk citron juice
330 g florsocker
pastafärg (helst inte karamellfärg eftersom det blir så mkt vätska då, använder du det, öka mängden florsocker)

Vispa upp äggvita och citronjuice, sikta sedan ner florsockret och blanda i ev färg. 
Använd direkt, då den torkar väldigt snabbt i rumstemperatur. 




1 kommentar: