fredag 25 januari 2013

Pepparmintsmacarons


Efter ha bakat creme brulee två gånger på en vecka så har man ganska mycket äggvitor över. Ett kärt besvär för då kan man ju baka en massa macarons.
Jag gjorde en sats med en mörk chokladganache och pepparmint.
Jag fick inspiration av några maränger jag sett hos Martha Stewart och för att få se så tjusigt randiga målar man helt enkelt insidan av spritspåsen med röd färg. Alltså man har en ofärgad smet och sen använder man färg och målar ränder på insidan av nedre delen av spritsen. Jag målade tre ränder och det fungerade fint. Tänk på att inte ha för mycket färg för då tar det ett tag innan du får fina randiga maränger. Detta går såklart att applicera på allt man kan spritsa. Här nedanför ser då både såna som är spritsade rakt ut och vissa som är snurrade, alltså man spritsar och vrider samtidigt..


Mörk chokladganache med pepparmint. 
100 gram 55% ig choklad
1 dl sojagrädde
10 droppar pepparmintsolja 

smält chokladen på låg värme. slå sedan över grädden och rör tills du har jämn smet. droppa ner pepparminten och rör runt. Låt stå i rumstemperatur till den får önskad konsistens. Vill du att det ska gå snabbare kan du ställa den i kylen men kolla den noga då för det kan gå lite väl fort då (alltså dne blir för hård för att spritsa ut). Fyll sedan dina macarons.2 kommentarer:

  1. Fan va fina! Min fantasi tycks dock få mig att tänka på radioaktivt avfall och hakkors..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, kan se det radioaktiva men hakkors..?

      Radera