torsdag 10 februari 2011

Fritera mera!

Igår bjöds jag på en alldeles utsökt klassiker; friterad banan med vaniljglas och sirap. Så fruktansvärt gott. 

 Jag tycker vanligtvis banan smakar äckligt, får 
kväljningar av lukten och konsistensen är helt vidrig,
men vem kan motstå något friterat?

Frityrsmeten gjordes ungefär såhär 

2 dl vetemjöl
2 dl iskallt vatten
1 msk bakpulver
4 bananer
lite kardemumma
en nypa socker och en nypa salt
Skär bananerna första på längden och sen på bredden, så du får ut 4 bitar från varje banan. Blanda alla saker i en bunke och släng ner bananerna och rör runt.


Värm upp olja i en kastrull 180 grader. Fritera ungefär 3-4 bitar i taget så inte temperaturen i oljan sänks för mycket.
Fritera tills de får en gyllenbrun färg. Ta upp de med en hålslev och lägg de på ett hushållspapper så fettet får rinna av. 

Första satsen nyfriterad bananer. MUMS!

Serveras direkt med vaniljglass. Ringla sirap över så blir det megamegagott!


3 kommentarer: