fredag 11 november 2011

Glutenfria Flapjacks


Eftersom jag bestämt mig för att sluta äta gluten kommer ni bara finna glutenfria kakor här ett tag framöver. Det är ju dock inte helt lätt att baka glutenfritt så när jag hittade ett recept hos Söta saker på flapjacks ville jag ju testa det direkt. Flapjacks är lite som en powerbar som man kan fylla med vad man vill. Det är dessutom namnet av en väldigt fin tecknad serie. 


Flapjacks är dessutom väldigt enkla att tillverka det du behöver göra är att blanda följande;
6 dl havregryn (glutenfria)
5 msk sirap
125 gram smält smör
2 msk farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl gotte (jag hade 1 dl mörk choklad och 1 dl pumpakärnor men man kan ha i vad man vill)

Efter du blandat det, tryck ut det i en form som är ca 20x20cm och grädda på 200 grader i 20 minuter. Låt svalna helt innan du skär i bitar.


Jag tycker mycket om havre och kombinationen när man bakar havre i riktigt smör är underbar så för mig fick de här två tummar upp!


5 kommentarer:

  1. Jag har också sett detta recept, men inte testat.. Och vilka fina bilder du tar!!

    SvaraRadera
  2. Testa, det är jättegott och man ju variera det precis efter sin egen preferens. och tack!

    SvaraRadera
  3. I USA är flapjacks pannkakor.. hade ingen aning om att det var någonting helt annat i England :) Låter hur som helst smarrigt..

    SvaraRadera
  4. Va? Oj det var något jag inte hade någon aning om. Ja, det är supergoda!

    SvaraRadera