När jag var i Argentina för ett antal år sedan blev jag bjuden på pannkakor med dulce de leche och blev blixtkär. Det var längesedan jag testade äkta varan nu, men kokad kondenserad mjölk fungerar bra som substitut. Tills jag åker dit igen.
En vän med rötter i Argentina berättade att hennes mamma brukade göra glassar till henne när hon var liten genom att mixa dulce de leche och mjölk och frysa in i isglassformar. "MÅSTE TESTA"- tänkte jag.
Tänkt och gjort; så här gör man:
1.5 dl dulce de leche (som du får genom att koka en burk kondenserad mjölk i vatten i 1-3 timmar beroende på önskad konsistens)
1.5 dl mellanmjölk
Blanda och mixa med stavmixer. Slå bunken i bordet ett par gånger för att få bort bubblor, fyll upp isglassformar, stick ner pinnar och in i frysen med det hela. Nästa dag har du krämiga fantastiska färdiga glassar. NOM!
Vad gott med dulce de Liechtenstein glass! Hemmagjord glass är verkligen den bästa så här på sommaren :)
SvaraRaderaJa och ännu bättre när det är såhär enkelt!
Raderasådana här ska jag göra FAST MED SPRIT I!
SvaraRaderaGÖR DET! och bjud mig
RaderaÅH. HERRE. GUD. !. !. !.
SvaraRaderaJag vet. Jag vet.
RaderaAllt i din blogg är ju Åhherregud men detta skulle jag faktiskt kunna få till riktigt bra själv. Farligt.
Radera