torsdag 26 augusti 2010

Cupcakes forever

Nu börjar det, ingen återvändo.


Cupcake of today; Lemon cupcake with raspberry secrets and lemon curd frosting (bakades till Makeriets vernissage för Stina Johnsons Allt 26/8)

Use this!
Cupcake
  • 3 Ägg
  • 2,5 dl Strösocker
  • 1 tsk Vanlijsocker
  • 50 g Smör
  • 1 dl Mjölk
  • 3,5 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • litelite salt
  • Skal och saft av en citron

Frosting
  • 200 g Philadelphiaost
  • ca 6 tsk Lemoncurd 
  • 2 dl Vispgrädde
  • Florsocker efter smak

Do this!

Cupcake
  1. Vispa socker, ägg och vaniljsocker länge så det blir pösigt
  2. Smält smör och bland  mjölken i smöret
  3. Blanda sedan äggsmeten med smörsmeten
  4. Bland mjöl och Bakpulver och blanda sedan i det i övriga smeten
  5. Sist i med citron.
  6. Häll upp i formar till 3/4 och in i ungen i 15-20 minuter på 175 grader.

När cupcakesen sedan är klara och svala, fyll de då med hallonkompott eller hallonmarmelad

Frosting
  1. Vispa philadelphia och lemoncurd
  2. Vispa grädde i en annan skål
  3. Rör ihop de grädden och philadelphian och blanda sedan långsamt i florsocker efter smak.
  4. Låt stå i kylen ett tag och spritsa sedan på dina avsvalnade cupcakes


(Bad of the day; För lös frosting- svår att spritsa snyggt eftersom den sjunker ihop lätt)

4 kommentarer:

  1. Vad kan man ha istället för philadelfia ost ? :)

    SvaraRadera
  2. Hur tänker du då? Allergi eller bara vad man kan ha för frosting generellt i övrigt? Min senaste favorit är att använda schweitsisk maräng som frosting, supergott!

    SvaraRadera
  3. Hur länge ska frostingen vara i kylen?
    jag vill ju inte ha för lös frosting vill ha ganska tjock.

    SvaraRadera
  4. Det var så längesedan jag gjorde detta receptet så jag vet inte riktigt hur receptet fungerar. några timmar skulle jag tro...

    SvaraRadera