tisdag 31 augusti 2010

Feeling blue?


Eftersom mina vänner byter bostad idag tänkte jag vara flytthjälp och bakade 
mini-blåbärs-cupcakes med creamcheese frosting
för att hålla sockernivån uppe.
 
Use this! 

Cupcake
  • 100 g smör 
  • 2 st  ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl blåbär
Så här ser de ut innan frostingen

 Frosting
  • 100 g Philadelphiaost
  • 45 g Smör
  • 2 msk Marshmellow fluff
  • 1-2 msk lemon curd
  • 5 dl florsocker



Do This!

Cupcake
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  6. Fyll med smet till hälften och lägg sedan några blåbär i varje form
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)




Frosting
  1. Vispa ihop allt och tillsätt eventuellt färg. Smaka av med florsocker om du vill ha den tjockare. 
  2. Spritsa eller stryk på frostingen på cupcaken


2 kommentarer:

  1. Fan vad du bakar syrran

    SvaraRadera
  2. ser så mumsigt ut :)
    du får ta en stor bakdag och bjuda alla i byn :D

    SvaraRadera