torsdag 17 februari 2011

Easy as pie


Idag fick jag reda på att jag fått ett forskningsstipendier i sommar och sånt ska ju såklart firas. 
Förrutom drinkar stillades sötsuget med en ananaspaj. Så enkel, så god men, ack så ful.

Deg
175 gram smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
3dl vetemjöl

Fyllning
1 burk krossad ananas, avrunnen
2 dl creme fraiche
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg

Blanda (mixa) alla ingredienser till degen och tryck ut degen i ett pajskal. Vispa sedan ihop fyllningen och lägg den i skalet. Kör in i ugnen på 175 grader i 40 min. Serveras godast vaniljglass.

Ser ut som någon spytt på tallriken. Mmmm...?

Fast det blev bara en litenliten bit över, så god var den iallafall.

Funkar utmärkt som halvtattig hemmadessert men vill jag imponera kanske jag skulle välja ett annat recept. Eller bara lyckas bättre med detta.

3 kommentarer:

  1. GRATTIS, miljoner pussar och kramar från Frida.

    SvaraRadera
  2. Den pajen är ju bara så j***a god =)

    SvaraRadera
  3. Jag vet. SJUKT GOD!

    Och Tack Frida!

    SvaraRadera