söndag 30 oktober 2011

JA MÅ Ladyfest LEVA!
Ikväll har ladyfest Malmö sin 1 årsfest på Retro i Malmö och de beställde då den här tårtan från mig. Designen är inspirerad av deras logga.


Tårtan har en vaniljbotten och är fylld med smörig salt caramel. Frostingen runt är en uppvispad chokladkräm gjord på grädde och mörk choklad.Tårtbotten;

370 g strösocker
120 g smör, rumstempererat
500 g mjöl
1 msk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver
3 äggvitor

Värm ugnen till 175 C. Vispa smöret och resten av sockret tills det blir vitt och fluffigt. Blanda mjöl, vaniljpulver och bakpulver i en ny bunke. Varva ner mjölk och mjölblandningen om vartannat. Se till att allt är ordentligt blandat. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner de i den andra smeten. Rör inte för mycket! Fördela smeten i två 20 cm bottnar och grädda i ugnen i ca 25 minuter (jag gjorde detta receptet x4 till den här tårtan och bakade i två långpannor istället). Ta ut och låt svalna. 


Chokladkrämen görs genom att hetta upp 7,5 dl grädde tills precis innan kokpunkten och sedan röra ner 450 gram mörk choklad av bra kvalitet. Rör tills all choklad smält och låt sedan krämen vila i minst 5 timmar. Gärna de sista två timmarna i kyl. Vispa sedan upp chokladgrädden till rätt konsistens. 


Receptet på salt caramel är superbra men hemligt. Tyvärr. 
Det serverades också veganska kakklubbor på kalaset. Mer om det får ni läsa en annan dag!


1 kommentar: