måndag 10 oktober 2011

Mjau


Ja, nu kommer det ännu mer katter. Allert. Crazy cat lady. Crazy cat lady-allert. Min älskade vän Elsa kom förra veckan hem från USA med en alldeles fantastisk last till mig. Candy melts! Eftersom jag tycker påsarna är för dyra i Sverige har jag vägrat köpa några här, men i Amerikat, där kostar de bara 16 kr/påsen! Det ni! (i svenneland kostar de 50-ish = Rena rånet).


För att göra cake-pops behövs det ju en grund. Jag tycker kryddor i kakor är härligt nu på hösten så jag proppade min kaka full av vanilj och kardemumma. Här kommer receptet;

2 tsk kardemumma (helts kärnor som du mortlar själv)
1/2 vaniljstång
150 gram smör
1 dl mjölk
1 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
40 gram mandelmjöl

Smält smöret och skapa ner kärnorna från vaniljstången och lägg ner vaniljstången. När smöret är smält, häll i mjölken, ägget och kardemumman och låt stå dra när du gör nästa steg. Blanda  alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner smör och mjölkblandningen och rör snabbt ihop till en smet. Häll i en smörad och bröad form och baka i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.

Rund och nöjd. Typ som jag.


Alla gillar inte höstregnet

 När kakan har svalnat helt, mixa till smulor och blanda med frosting gjort av  1 dl philadelphia, 2 tsk citronsaft och 1,5-2 dl florsocker. Forma til bollar och lägg in i frysen i 15 minuter. Ta ut de och stick in en klubbpinne i varje kakboll. Låt sitta i frysen i ytterligare 20 minuter. Smält undertiden dina candy melts långsamt över ett vattenbad. Jag tycker "chokladen" blir för tjock för att använda till cake-pops så jag "spär" alltid med kokosfett så blir den lite rinningare och enklare att arbeta med.

Öron, ögon, nos och morrhår är alla gjorda av olika strössel

För att göra cakepops av hela kakan använde jag nästan 1 påse candy melts och kanske 40 gram kokosfett. Doppa sedan de frysta klubborna i "chokladen" och dekorera sedan efter fantasi!

Själva kakan jag baserar mina kakklubbor på är helt fantastisk och rekommenderas varmt även om du inte ska imponera med katt-klubbor. Själva candy melts smakar lite som billig vit choklad. Det är helt okej men inte något jag skulle äta om det inte var för att jag älskar färg och vit choklad är så förbannat svårt att få bra när man färgar det.

 Pedro gillade sina nya kompisar... lite för mycket. nomnomnom...

2 kommentarer:

  1. Så söta! Hade ju nästan varit värt resan över till staterna bara för att hamstra upp massa billiga och roliga bakgrejer!

    SvaraRadera
  2. mycket gilliga små katter .Mina blev ju inte lika granna somm dina. Men bäst av allt DE VAR GODA!

    SvaraRadera