torsdag 1 mars 2012

Energibitar


Här kommer en energibit att fira med. Fira vadå? Att jag har min sista salstenta på mitt kandidatprogram imorgon! Jiho!
Kakorna är dessutom glutenfria, veganska och tar man bort chokladen och strösslet också sockerfria.

Energikakor med festdekor
1 dl pekannötter
1 dl cashewnötter
1,5 dl russin
1,5 dl dadlar
1,5 kokos

Mixa ner pekannötter, cashewnötter, russin och kokos. Häll över blandningen i en ny skål. Mixa sedan dadlarna för sig till de blir någorlunda mixade. Det låter som hela mixern slås sönder men det är bara dadlarna som bråkar lite. Häll sedan tillbaka det andra mixet ner i mixern med dadlarna. Mixa ännu mer tills det är en härlig gegga. Häll ev i någon msk vatten, beroende på hur kletig din smet blir.

Sedan går det att forma smeten direkt med händerna eller så kan man kavla ut kletet mellan två bakplåtspapper och skära eller trycka ut den formen man vill ha på sina kakor

Lägg sedan dina kakor på ett bakplåtspapper, på ett galler och låt torka i ugnen på 50 grader. Jag lägger dessutom en handduk i luckan så det hela tiden drar lite. Jag torkade min små rutor i 3,5 timme och sen lät de dessutom stå i ugnen över natten.  Tiden beror på hur torra du vill ha de och storleken på dina kakor.

Jag penslade sedan mina bitar med mörk choklad och strösslade på lite konfettiströssel.


2 kommentarer:

  1. åhh, såg verkligen jättegoda ut :) kul med lite färgglatt strössel på toppen av dom :)

    SvaraRadera