torsdag 9 augusti 2012

Passionsfruktsmacarons

Just nu är jag lite i valet och kvalet om den här bloggen ska fortsätta men eftersom jag redan förberett några inlägg kommer den leva ett tag till Såg nyss att jag fått 100 (!) följare på bloglovin- so I'm stayin! Hej alla fina ni som läser allt trams och icke-trams jag skriver här!


När jag var hemma hos mina föräldrar i Småland innan semestern var hela familjen med respektive samlade. Eftersom min storasysters kille Alex aldrig varit hemma i byn tidigare ville vi få honom att känna sig lite extra välkommen. Och hur får man någon att känna sig mer välkommen än om man bakar hans favoritkakor? 
Att Alex råkar vara löjligt förtjust i macarons och är ju en klar bonus.

Passionfrukt och mjölkchoklad macarons
100 gram mjölkchoklad (hackad)
40 gram passionsfrukt (urholkade, mixade och silade)
20 gram vispgrädde
15 grams smör

Värm grädde och passionsfrukt i en gryta. Precis när det kokar, ta av från plattan och rör ner chokladen. rör sist ner smöret. 
Låt stelna en stund och fyll sedan dina macarons.  Vi överfyllde våra lite...

TIill sist en bild från min systers blogg från min semester, jag som vilar en stund på tålmodiga hästen Hidas

8 kommentarer:

 1. Jag hoppas att du låter den leva vidare!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den får stana ett tag till, tack för peppen!

   Radera
 2. Nej, stanna kvar! Du är en jättestor inspirationskälla! Är inne här varje dag och kollar på allt roligt du gör och får nya idéer på det sättet. So keep up the good work! :)

  SvaraRadera
 3. Klart du ska stanna, jag besöker bloggen dagligen och vill självklart att du ska fortsätta blogga :)

  SvaraRadera
 4. Lät supergott med passionsfrukt! :D

  Hoppas också du kommer fortsätta med bloggen!

  SvaraRadera
 5. Wääääää jag blev jätterädd kände att mitt liv är slut! Desperate housewives slut och du slutar blogga, samtidigt! För mkt för vem som helst. Stanna kvar snela:)
  /Linnéa

  SvaraRadera
 6. Tur att du låter den leva vidare! :D jag är ingen följare men är inne titt som tätt för att kika vad du har för fuffens för dig ^^ jag älskar uppfinningsrikedomen och att bakverken är sjukt fina utan att vara så där tråkigt felfria som de flesta sugarpastedrottningar gillar att ha sina... du fyller helt klart ett hål i bakrymden! keep up the good work
  bakkärlek <3

  SvaraRadera