lördag 1 september 2012

Mangolassi


Jag älskar mango, älskar, verkligen Ä L S K A R mango! Till exempel kan jag berätta att när jag var i Peru för ett antal år sedan där det finns obegränsad tillgång på billiga och mogna mangos levde jag i princip på mango och åt 8-10 stycken om dagen. Efter ett par veckor med denna diet var jag dock tvungen att skära ner... ja ni kan ju själva fundera ut varför...
Just nu är det skitbra säsong för Pakistanska mangos som är bland de bästa man kan få tag i här i Sverige. Jag kostade på mig att köpa en hel låda. 4 kilo mango! YUM! 
Första mangon ur lådan använde jag till att göra klassisk mango lassi. Man mixar helt enkelt mango med yoghurt, lite mjölk och något sött. Jag föredrar att använda honung som sötma men man kan använda vanligt socker om man hellre vill det. Sen brukar jag ha ner lite vatten i också för en indisk vän visade mig att hon gjorde så. Så nu gör jag likadant.


Mango lassi
2,5 dl naturell yogurt
1 dl mjölk
1 dl kallt vatten (du kan späda med mer beroende på hur du vill ha den)
1 mogen fin pakistansk mango
1-2 msk honung
(vill du kan man också ha i en nypa kardemumma)

Sen är det bara att mixa allt till en slät dryck  och kanske stoppa ner en isbit eller två.  Drick till maten, använd som dessert eller ha som mellis. Så jävla gott. 

3 kommentarer:

  1. Pakistans mango är verkligen något extra!

    SvaraRadera
  2. Det låter supergott! :-) Jag brukade ofta mixa färsk mango med mjölk förr i tiden. En lite enklare version, som även den var oerhört god. :-D

    SvaraRadera