söndag 27 januari 2013

Mer brulee


Jag har fastnat lite i brulee-träsket. Det är ju SÅ jävla gott. Sist testade jag att göra med lakrits. Mycket gott, fast receptet var inte så bra för den blev liksom lite klumpig eller ja, inte helt slät i konsistensen. Någon som har koll på vad det beror på? Är det pga att ungstemperaturen är för hög (150 grader var den i det receptet men har läst MAX 100 i de flesta andra)?
Så därför skippar jag lägga ut receptet, jag skulle tro att man kan använda sitt favoritrecept och lägg i lite lakritspulver så bli det säkert bra. Jag gjorde vanlig vaniljbrulee efter Leilas recept förra veckan vilket var jättebra så nästa gång använder jag nog det och tillsätter lakritspulver.
För att lakritssmaken inte ska bli övermäktig åt vi lättsockrade hallon till. En av världens bästa smakkombinationer om ni frågar mig, och det gör ni ju.




2 kommentarer:

  1. Mums så gott. Jätteskoj att du fortsätter blogga, hoppas vi ses på fler kurser hos bästa proffset Seb

    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men har han några dessertkurser nu? Det verkar vara bara bröd?

      Radera