lördag 28 augusti 2010

Mini-mints



Idag har jag inhandlat en minicupcake-plåt och för att inviga den bakade jag  
mini-choklad cupcakes med mintchokladganache

Use this!
Cupcake
  • 5 dl Vetemjöl
  • 1,5 dl Kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 krm salt
  • 2,5 dl Strösocker
  • 3 ägg
  • 125 gram Smör (smält)
  • 2 dl Matyoghurt (går även bra med vanlig naturell yoghurt eller filmjölk)

Ganache
  • 3 dl grädde
  • 200 gram mintchoklad





Do this!
Cupcake
  1. Vispa ägg och socker pösigt
  2. Blanda smör och yoghurt
  3. Blanda alla torra ingredienser för sig
  4. Rör sedan samman de tre blandningarna, smeten ska vara ganska fast
  5. Skeda upp i valfria formar
  6. För minimuffins; grädda på 175 grader i 10-13 minuter. För vanlig storlek; 200 grader 15-18 minuter
Ganache
Värm grädden så den nästan kokar, smält sedan ner chokladen under omrörning i den varma grädden. Låt stå i 5-6 timmar i kyl. Vispa om konsistensen behöver bli hårdare annars spritsa ut på cupcaksen.




(Jag skar ut hål i en (öl)kartong som jag sedan ställde i en låda för att kunna frakta cupcaksen)

2 kommentarer: