Idag har jag inhandlat en minicupcake-plåt och för att inviga den bakade jag
mini-choklad cupcakes med mintchokladganache
Use this!
Cupcake
- 5 dl Vetemjöl
- 1,5 dl Kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 2 krm salt
- 2,5 dl Strösocker
- 3 ägg
- 125 gram Smör (smält)
- 2 dl Matyoghurt (går även bra med vanlig naturell yoghurt eller filmjölk)
Ganache
- 3 dl grädde
- 200 gram mintchoklad
Do this!
Cupcake
- Vispa ägg och socker pösigt
- Blanda smör och yoghurt
- Blanda alla torra ingredienser för sig
- Rör sedan samman de tre blandningarna, smeten ska vara ganska fast
- Skeda upp i valfria formar
- För minimuffins; grädda på 175 grader i 10-13 minuter. För vanlig storlek; 200 grader 15-18 minuter
Ganache
Värm grädden så den nästan kokar, smält sedan ner chokladen under omrörning i den varma grädden. Låt stå i 5-6 timmar i kyl. Vispa om konsistensen behöver bli hårdare annars spritsa ut på cupcaksen.
(Jag skar ut hål i en (öl)kartong som jag sedan ställde i en låda för att kunna frakta cupcaksen) |
Alltså, har du gjort de där själv?!
SvaraRaderaJa det är klart!
SvaraRadera