fredag 1 april 2011

En inte så bra macarong

Även om jag bakar mycket är jag väldigt sällan själv ute och fikar. Men nu har jag börjat utforska Malmös konditorier lite. Hittills går det sådär. I dagarna testade jag konditorikedjan Ambrosia och deras macaronger. Blä. De som känner mig vet ju att jag gillar gnälla på saker så här kommer det. Gnället alltså.


Jag köpte en av varje smak. Nötsmörkräm, citron, choklad och choklad/apelsin.  De var stora, tunga och korniga. Allt man inte vill att en macarong inte ska vara. Som att det är storleken man betalar för när man köper ett bakverk.  Nä, de har andra bättre kakor på ambrosia.  Att försöka baka macaronger bara för att haka på trenden utan att veta hur man gör, det får de gärna sluta med. Väldigt tråkigt för de som äter macaronger där för första gången och tror att det är så de ska smaka. Så gör inte det. Ta något kladdigt wienerbröd istället.

Vi var fyra personer och de blev inte ens uppätna. Det kanske säger en del. Så var i Malmö får man tag i en riktigt macaron om man inte ska baka den själv?

5 kommentarer:

 1. Har du provat dem på Ultimate Cake? Vi brukar köpa där och de har många olika sorter!

  SvaraRadera
 2. Ja jag har testat de fast jag blev jättebesviken. Jag gillar verkligen Ultimate cake annars och är frekvent kund där men just macarons tycker jag inte de lyckas med. De kanske har ändrat sig, eller så fick jag bara en dålig omgång?! Hoppas!

  SvaraRadera
 3. Du ska köpa dom på boulangeriet dom är bäst1

  SvaraRadera
 4. Åh det ska jag göra! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Kolla in Patesserie David på St Gertrud. Det ska vara en fransk bagare som gör de såklart! Annars finns det också (fast de har jag inte testat)macarons på ett nytt ställe som ligger på hörnan Stora Nygatan/Fabriksgatan. En prylbutik/café/delikatess. Vet inte vad stället heter dock.

  SvaraRadera