lördag 2 april 2011

Lemon coolers


Här kommer en kaka som för en gångs skull inte innehåller choklad! Fantastiskt enkla och goda.
(Kakan är för övrigt även denna en amerikansk girl-scout-kaka.)

Lemon coolers
115 gram smör
3/4 cup florsocker
skalet av 1 citron + 1 tsk citronessence
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
2 cups minus 5 msk vetemjöl
5 msk majsstärkelser 
1/4 tsk bakpulver 
1/4 tsk salt
4 msk mjölk
extra florsocker för dekoren.

Vispa samman smör och florsocker. Vispa ner citronen och vaniljen. Sikta samman mjöl, stärkelse, salt och bakpulver. Tillsätt långsamt till den andra smeten och vispa på låg hastighet. Tillsätt sedan mjölken lite i taget tills degen sitter ihop. Degen ska vara lite kladdig men inte blöt. Forma degen till två korvar som är 3 cm i diameter. Platsa och lägg in i kylskåpet och låt de vila där i minst 1 1/2 timme.
När de är klara, sätt på ugnen på 175 grader. Dela korvarna längs med så du får två halvcirkel formade korvar. Skär de sedan i skivor som är ca 7 mm tjocka. 
Baka i ugnen i 9-12 minuter tills kanterna blir gyllenbruna. Ta ut de och lägg de på ett galler och låt de svalna. När kakorna ligger på gallret och svalnar pudra de generöst med florsocker.

 Lagom mycket florsocker på de coola kakorna

 En cool kaka till en cool kille

4 kommentarer:

  1. Cool iller!
    Du har väl inte missat chansen att vinna ett av två härliga cupcake-sett i min blogg, idag är sista chansen!

    Kram Karin
    www.bagerskan.se

    SvaraRadera
  2. Dessa såg riktigt goda ut, hoppas det är okej att jag länkar till detta inlägg :)

    SvaraRadera
  3. Jag såg det! Såklart går det bra, bara roligt :)

    SvaraRadera