fredag 21 december 2012

Trippeldäckarfudge

 

Den här fudgen slår allt annat någonsin skapat med jordnötssmör. Den består av en botten med smör, salta pinnar och choklad, en jordnötsfudge i mitten som sedan toppas med chokladganache och med salta pinnar (ja jag har snöat in lite på salta pinnar). Dör för den är så god. DÖR!


Bottnen
1 cup fint krossade salta pinnar
85 gram choklad
4msk smör
2 msk strösocker
1 ägg, uppvispat

Täck en 20x20 c stor form med bakplåtspapper. 
Smält choklad och smör över vattenbad. Tillsätt socker och ägg. Värm tills det blir mycket varmt och tjocknar. Ta bort från vattenbadet och häll ner de krossade salta pinnarna. Pressa ut blandningen i bottnen av formen. 
Låt svalna under tiden du förbereder fudgen.

Jordnötssmörsfudge
2  burkar kondenserad mjölk
560 gram jordnötssmör
2 msk sirap

Blanda samman allt och kör i micron på 100% power i 3-5 minuter.  Häll blandningen i formen och låt svalana minst 15 minuter innan du häller på ganachen.

Chocolate ganache/ pretzel topping:
1 cup hackad 55% choklad
3 msk vispgrädde
2 dl grovt krossade salta pinnar.
Blanda samman choklad och grädde över ett vattenbad. rör tills chokladen är smält och du får en glansig ganache. Sprid ut över fudgen och strössla salt pinnar över. Kyl i minst 3 timmar eller (gärna) över natten. Skär sedan upp i bitar.  



    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar