lördag 16 juli 2011

Limekaka

Eftersom jag hade ett överflöd av lime hemma vände jag ihop den här kaka;


2 lime, rivet skal och pressad jos
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
40 g mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
150 gram smör
1 dl mjölk
1 ägg

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. I en gryta, smält smöret och blanda sedan ner mjölk, ägg och jos från limen. Blanda sedan samman den blöta smeten med den torra. Vänd sist ner limeskal. Häll i en smörad och mjölad form och grädda i ugnen i 40-50 minuter. Låt kakan svalna helt gör sedan glasyren genom att blanda 2 dl florsocker och josen av 2 lime. Blir den för lös, häll i mer florsocker och blir den för hård får du pressa i mer lime.Häll över kakan och låt stelna.

Kakan känns hård på ytan när den är färdig men är väldigt mjuk och saftig på insidan. Superlätt och supergod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar