söndag 3 juli 2011

Nöttiga kakor

Ibland kan man få för sig att man vill vara nyttig men ändå inte vill sluta göra supergoda kakor, då kan man till exempel tillverka de här;


Mixa i följande ordning samman; 2 dl cashewnötter, 1.5 dl dadlar (urkärnade såklart), 1.5 dl russin och sist i med 1.5 dl kokos. Mixa, mixa, mixa. Om det inte blir en kladdig smet som man kan forma så häll i LITE vatten, alltså ca 1 msk till hela smeten. 

Forma sedan smeten till valfria formar. Jag kavlade min smet mellan två bakplåtspapper och stansade sedan ut blommor med en form (fast det såg inte jättemycket ut som blommor sen). 

Det går lika bra att bara forma bollar eller klassiska bars, eller vad som helst. Torka sedan kakorna i ugnen på 75 grader i ca 2-4 timmar beroende på storleken du valt och hur torra du vill ha kakorna. Efter första timmen brukar jag lägga en handduk i luckan så det strömmar ut lite luft (miljöbov). 

Jag klickade sedan på smält mörk choklad och parade ihop kakorna två och två. Här kan man såklart också göra som man vill, man kan täcka en sida, doppa halva, hela eller strunta i chokladen helt. Megafint blir det i vilket fall!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar