fredag 26 augusti 2011

Rosenkvitten- och marscarponemacaronger


Jag är värdelös på att uppdatera ofta men här är macaronger jag bakade imorse. Ja, ni läste rätt. Macaronger, inte macarons. Jag antar en svensk stavning från och med nu.  

Nu när jag har min kitchen aid är det svårt att misslyckas med macarongerna. Så här fin och glasig ska marängen vara innan man blandar den med mandeln.

 
Jag testade färga med rödbeta för att undvika syntetiska färgämnen men tyckte färgen var lite väl svag. Får se om jag kan få till det bättre nästa gång.  


När jag var i kivik köpte jag rosenkvitten-marmelad. Så nu blandade jag den med mascarpone och fyllde min macaronger med. Jag tog ca 3 delar mascarpone och 2 delar rosenkvitten till fyllningen.



Pedro gav tummen upp

3 kommentarer:

  1. Mackaronger, varför inte? Jag anammar det jag med.
    Hur smakar rosenkvitten?

    SvaraRadera
  2. Rosenkvitten smakar rosenkvitten, vet faktiskt inte riktigt vad jag ska jämföra det med. Lite syrligt är det iallafall.

    SvaraRadera
  3. Jag ger också tummen upp!

    SvaraRadera