tisdag 20 september 2011

Lakritskakor med vit choklad


Här kommer ett experiment med lakritsrot och salmiakpulver jag bakade igår
(blir ca 20 stycken kakor)



150 gram smör, rumstempererat
0,5 dl strösocker
0,75 dl malen mandel
2,5 dl vetemjöl
100 gram vit choklad, hackad
2 tsk mald lakritsrot


Vispa smör och socker fluffigt. Blanda de andra ingredienserna i en annan bunke och blanda sedan ner i smörsmeten. Forma till valnötsstora bollar och tryck till de med en gaffel så de blir lite plattare.. Låt vila i kylen i ca 30 minuter. Baka i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. Strö ev salmiakpulver över kakorna när de fortfarande är varma.

Helt klart godkända lakritskakor, (superdupermegagoda alltså) men så är jag ju också lakritsjunkie...

Mandelmjöl är ju för övrigt fantastiskt att blanda ner i småkakor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar