torsdag 22 september 2011

Vaniljkringlor


De här söta vaniljkringlorna bakade jag häromdagen. Receptet kommer från Jan Hedhs bok 227 sorters kakor. En mycket fin bok faktiskt.

175 gram smör, rumstempererat
50 gram florsocker
15 gram äkta vaniljsocker
250 gram vetemjöl

Glasyr
100 gram vatten
200 gram florsocker
25 gram äkta vaniljsocker

Blanda smör och florsocker och vaniljsocker. Arbeta försiktigt in vetemjölet. Överarbeta inte degen. Låt den sedan vila i kylen ca 1 timme. Väg upp degen i bitar á 120 gram. Rulla varje del till en lång korv och dela i 10 bitar. Lägg bitarna i kylen ytterligare ca 30 minuter. Värm ugnen till 190 grader. Forma degen sedan till kringlor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 8-10 minuter. När kakorna är i ugnen, blanda glasyren. När kakorna fortfarande är varma, doppa de i glasyren och låt de sedan rinna av på ett galler.


Supergoda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar