måndag 6 maj 2013

A very berry cake
Nu när våren äntligen är här är på väg längtar jag så himla mycket efter allt som hör sommarn till, som grill, bad, och sena ljumna kvällar. Den här tårtan är perfekt för att påminna en om att snart, snart så kommer den, sommarn.

(receptet är taget från lomelino, men ändrat lite)

Fryst cheesecake med bär
Oreokx 300 gram
100 gram smör, smält

250 gram mascarpone
4 dl vispgrädde
300 gram färskost/creme cheese
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver

150 gram blåbär, mixade
150 gram jordgubbar, mixade

Färska hallon, jordgubbar och blåbär till dekoration

Plasta en springform som är 24 cm i diameter  med gladpack. Ju noggrannare du gör det, desto färre rynkor får tårtan på sidan. (Jag var alltså rätt slarvig.)
Krossa oreokexen till smulor och blanda med det smälta smöret. Tryck sedan ut blandningen i bottnen och ställ in formen i frysen.
Blanda mascarpone, grädde, creme cheese, socker och vaniljpulver i en bunke. Vispa till en slät kräm. Får du små klumpar i som inte vill lösa sig kan du passera smeten genom en finmaskig sil.
Dela upp smeten i två lika stora delar och blanda ner dom mixade jordgubbarna i den ena och blåbären i den andra. Ta ut formen med kexbottnen ur frysen. Häll ner smeten med jordgubbar i formen och ställ in i frysen igen. Efter 30 minuter, ta ut formen och häll på blåbärssmeten. Plasta över och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
Ta ut kakan 30-40 minuter före den ska ätas. Detta är mycket viktigt eftersom den annars är stenhård och inte alls blir lika god då. Täck med färska bär och servera!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar