onsdag 1 maj 2013

Björnbärsmarshmellows

Hemmagjorda marshmellows är så himla gott och faktiskt ganska enkelt att göra.
Jag gjorde efter samma recept som jag gjort innan fast denna gången med björnbär.
Just dessa mashmellows fick hoppa ner i ett paket och åka med posten. Marshmellows är ju en sötsak som faktiskt är väldigt enkel att skicka på posten då den inte blir dålig, inte väger något och inte kan gå sönder. 


  
BjörnbärsMarshmellows
Receptet är uppdelat i tre delar, bloom, syrup och mallowing (och sen coating).


Bloom
2 msk gelatinpulver
2 msk kallt vatten
1/2 cup björnbärspure

Syrup
1/4 cup vatten
1/4 cup sirap
1/3 cup björnbärspure
3/4 cup strösocker

Mallowing
1/4 cup sirap

1 tsk vaniljsocker

Coating
1,5 dl florsocker + 1 dl majsstärkelse eller potatisstärkelse
Smöra en en 20x20 stor form. 


Blanda samman alla ingredienser till "bloom" i en värmetålig bunke, låt stå i 10 minuter.
I en kastrull blanda allt till din syrup och sätt på plattan. När det börjar koka, sätt i en godistermometer och koka till 115 grader. Under tiden det kokar, smält gelatinet i micron eller över ett vattenbad.
Häll 1/4 cup sirap i bunken till en köksmaskin (eller en större bunke du kan vispa med elvisp i). Sätt vispen på långsamt. Häll sedan ner det smälta gelatinet och fortsätt vispa långsamt. När syrupen nått 115 grader, häll ner de och höj vispen till medium hastighet. Vispa i 5 minuter. Höj sedan hastigheten och vispa ytterliggare 5-7 minuter. Häll ner vaniljsockret precis innan det vispats färdigt. Smeten ska nu ha tripplats i storlek och vara fluffig och härlig. Häll smeten sedan i din form och jämna till den med en spatel. Pudra generöst med coating. Låt stå i 8 timmar. Pudra sedan en yta på bordet med coating och stjälp ut marshmellowbiten. Pudra en vass kniv och skär fyrkanter. Pudra alla kanter med coating. Bästa sättet är att lägga dom skurna kuberna i bunken med coating, skaka om och låta alla bli ordentligt täckta. häll sedan över marshmellowsen i en sil och skaka försiktigt runt till allt överflödigt coating trillat av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar