torsdag 23 maj 2013

Rabarbermazarin


Den här mazarinen gjorde jag till min systers kille för han gillar mazariner väldigt mycket och jag gillar honom så mycket och man vill ju klart göra kakor till personer man tycker om som dom tycker om. Dom här rabarbermazarinerna är somrigare än klassiska mazariner med rabarber som är så himla himla gott.

Rabarbermazariner
ca 30 st mazarinformar behövs

Mördeg
400 g Smör
200 g Socker
600 g Vetemjöl
100 g Ägg

Sikta mjölet ut på ditt bakbord och forma en cirkel/fontän av mjölet. lägg socker och smör i mitten och nyp ihop allt till en deg.  Blanda sist ner ägg och knåda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i minst 1 timme.

Mazarinmassa
250 g Mandelmassa
125 g smör
125 g ägg

Vispa samman mandelmassa och 1/3 av smöret. När det är väl blandat och det inte finns några klumpar i mandelmassan, rör ner resten av smöret och sist äggen.

Rabarbetkompott
1 st Vaniljstång, skårad och urskrapad
750 gram Rabarber
125 g vatten
250 g socker

Koka upp vatten. socker och vaniljstång (+frön). När det kokar, lägg i rabarber och låt koka någon minut. ta av plattan och låt svalna. 


Strössel
100 g Smör
100 g Mjöl
100 g socker
100 g mandelmjöl
Blanda samman allt och ställ in i kylen ca 1 timme.

Ihopasättning
Sätt ugnen på 190 grader.
Ta ut mördegen ut kylen och bearbeta den smidigt med händerna. Kavla sen ut mördegen till en 3 mm tjock platta. rulla upp degen på en kavel. Rulla ut den över dina mazarinformar och tryck ner degen. Häll mazarinmassan i en spritspåse och fyll formarna till hälften med mazarinmassa. Lägg ca 1 msk avrunnen rabarberkompott i varje form. Smula ner strösslet och strössla lite över varje mazarin. Baka i ugnen i 35-40 minuter. Täck eventuellt formarna med folie om dom ser brända ut. Ta sedan ut kakorna ur ugnen och låt svalna i fina formar, ta sedan ut mazarinerna genom att vända formen upp och ner. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar