lördag 11 december 2010

Somewhere over the rainbow


Min vän Paulina fyllde år iår och önskade sig en regnbågsbuffé av kakor.
Jag hade stora planer och massor av idéer. Vissa blev jättebra, andra mindre bra.
Här kommer ett av de mer lyckade recepten vilket var en regnbågscupcake
  • 1 1/2 (3,6 dl) cups self-rising mjöl
  • 1 1/4 (3 dl) cups vetemjöl
  • 1 cup (2,4 dl) mjukt smör
  • 2 cups (4,8 dl) socker
  • 4 large ägg, rumstempererade
  • 1 cup (2,4 dl) mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt
Self-rising flour finns att köpa på amerikanska/brittiska butiker så som the english shop. Hittar man inte det kan man göra eget.

Vispa smöret mjuk. Vispa sedan ner sockret, lite i taget. Vispa 3 minuter.
Vispa sedan ner ett ägg i taget. se till att det är väl blandat mellan varje ägg. Blanda mjölsorterna med varandra och häll sedan ner mjöl och mjölk i smeten om vartannat och vispa mellan.
 
Sen till det roliga. Dela upp smeten i 5 skålar. Färga en skål med smet röd, en orange, en gul, en grön och en blå. Sätt sedan formar i en muffinsplåt och fyllformarna med lite smet av varje. Jag fyllde blå-grön-gul-orange-röd men det går lika bra att fylla andra hållet bara man följer regnbågen. Tänk på att det krävs väldigt lite av varje färg för att fylla formen. Grädda på 175 grader i 20-25 minuter.  

Jag gjorde sedan en frosting bestående av cream cheese, smör, vaniljsocker, citron och florsocker. Jag vet inte riktigt hur mycket varje eftersom jag bara höftade lite men ungefär 1 del smör, 3 delar creamcheese, 5 delar florsocker (kanske ännu mer) sen skal och lite saft av 1 citron.


3 kommentarer:

  1. Dom blev så himla bra och goda! Tack så mycket!

    /Paulina

    SvaraRadera