Mixa ner ingredienserna i ordningen som de står. Låt sedan vila i kylen i 1 timme innan du bakar ut degen.
3/4 cup Smör
3/4 cup Strösocker
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
2 cups Vetemjöl
3/4 cup Strösocker
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
2 cups Vetemjöl
När degen vilat, kavla ut degen tills den är 5 mm tjock och tryck eller skär sedan ut formar. Jag ritade en fisk på kartong som jag sedan skar efter. För mig som hatar små pilliga saker och har noll tålamod var det inte det enklaste men jag lyckades ganska bra. Baka sedan kakorna i 11-13 minuter på 160 grader i ugnen.
Mina såg ut ungefär såhär
När kakorna sedan har svalnat är det dags för glasyren. Jag använde mig av royal icing. Vispa samman 30 gram äggvita (1 stor) och 1 tsk pressad citron. Sikta 115 gram florsocker och blanda sedan ner det i äggblandningen. Blanda noga så det inte blir några klumpar av florsockret. Använd direkt, annars torkar den.
Sen är det bara att dekorera som man vill. Go bananas! (Eller fishanas!)
Möjligheterna är oändliga, och det gillar vi ju.
Sitter Pedro i bak(höhö)grunden?
SvaraRadera//S
Japp, han blev också sugen på fiskarna. Han är ju trots allt en katt.
SvaraRadera