tisdag 26 juli 2011

Dulce de leche


Dulce de leche är en kolapudding/sås som är jag upptäckte i sydamerika där man äter det i tid och otid till alla möjliga desserter. Jag, som älskar kola, tycker dulce de leche är fantastiskt.
Men, hur får man tag i det? Det är egentligen superenkelt, trots att det inte finns att köpa i vanliga butiker. Alltså dulce de leche finns inte, men kondenserad mjölk däremot, det finns nästan överallt.
För att få dulce de leche kokar man sötad kondenserad mjölk i sin konservburk i 3-4 timmar. Tiden beror på hur du vill ha din kola. Ju längre du kokar den, desto fastare och mörkare blir kolan.
Så det du gör är att du drar bort pappret på konservburken och lägger den i en stor gryta och täcker burken med vatten. Det är viktigt att burken är täckt med vatten under hela tiden, annars kan den explodera.


Den här burken har kokat i 3,5 timmar, och vad jag ska jag göra med den får du se imorgon!

2 kommentarer:

  1. så enkelt men ack så gott. detta på en kladdkaka e sååååååå gott

    SvaraRadera
  2. Glass! Paj! Kaka! Tårta! Alfajores! Ååååh, DDL!

    Att få krypa ihop i ett argentinskt bussäte som är lika mycket fåtölj (nåja) med täcke, alfajores och översockrat kaffe!

    SvaraRadera