måndag 26 september 2011

Jag älskar smör


Jag har alltid hatat smörkräm. Jag tycker bara det känns fett, övermäktigt och smaklöst. Dvs, fram till igår. Efter ha bakat tre satser macaronger har man en hel del äggulor över. Detta är del två av te-macarongerna. Jag använde mitt vanlig macarong-recept men ersatte 6 gram mandel med earl grey te. Men, jag tyckte det var för lite så till nästa gång skulle jag ta dubbla mängden. 
Till mina earl grey macaronger gjorde jag då denna fantastiska smörkräm med citron och honung.


4 äggulor
62 gram vatten
125 gram strösocker
1/2 vaniljstång, helst thaiti
250 gram smör, (SMÖR, INTE MARGARIN!)
4-6 msk flytande honung
rivet skal av 1,5 citron


Vispa äggulorna till fluff
Skrapa ut vaniljstången och lägg det i en kastrull. Häll i socker och vatten och koka till 117 grader. Undertiden som du vispar, häll ner sockerlagen i de fluffiga äggulorna. Vispa konstant tills blandningen svalnat. Blanda sedan ner smöret. Rör sist ner citron och smaka av med honung.



2 kommentarer: