fredag 31 maj 2013

Världens godaste (vuxen)isglass





Alltså hallelulja!
Den här glassen är SÅ god, och känns helt rätt nu när sommaren börjar.
Rene Barbier har gjort ett samarbete med Camilla Thulin och tagit fram årets snyggast rosé box. Sjukt fin är den. Eftersom jag är svag för att ha alkoholhaltiga drycker i bakverk var jag ju tvungen att göra någon med rosévin.


Somrig isglass med rosévin
5 dl rosévin (jag använde Rene Barbier då)
1 pressad citron
5 dl hallon (plus några extra)
2-2.5 dl sockerlag (lika delar strösocker och vatten)
1 medelstor rabarbet, skalad och skuren i bitar

Koka upp sockerlagen. Alltså koka upp lika delar socker och vatten. Det behöver inte vara så exakt men ungefär 1,5 dl vatten och 1,5 dl strösocker blir bra. 
När sockret löst sig, lägg ner rabarbern och koka den mjuk. Låt svalna lite. 
Häll sedan ner sockerlagen och rabarber i en mixer och fyll på med hallonen. Mixa. 
Häll sedan på citron och vin och mixa slätt. Fyll upp isglassformar, peta i några hela hallon och ställ in i frysen tills dom är helt frysta. Spola lite varmt vatten på formarna för att få dom att lossna enklare. 





1 kommentar:

  1. Super fin blogg !
    Tycker isglasformarna är super fina och undrar vart du har köpt dem? Har letat i evigheter efter formar men hittar inga bra..

    SvaraRadera