lördag 4 december 2010

Nejlikadoftande apelsiner

Nu blir det paus i julgodiset med en vanlig kaka istället.
Min syster kom hem efter 5 månader i fjärran öster och för att visa henne hur glad jag är över att ha henne hemma igen bakade jag regnbågskakor. Jag lånade grundreceptet från Mattias men tillsatte istället för citron 1 tsk malen nejlika och skal från en apelsin och halva saften från 1 apelsin. Så att det skulle smaka så som apelsiner smyckade med nejlikor luktar. Namnam.



Jag fick tillsätta lite extra mjöl för att få degen smidig. När smeten är gjord är det bara att dela upp och färga. Tänk på att det yttre lagret behöver mer deg än det innan för att bli lika tjockt.



Jag verkar vara inne i en bak-svacka för även om de är färgglada och härliga blev de inte fullt så goda som jag ville. Kan bero på att jag bakade de lite för kort tid i ugnen. Eller något annat mer mystiskt.


Det fick bli några regnbågsblommor också. Eller vad man nu ska kalla kladdet nedan.



2 kommentarer:

  1. Wow, vilken rolig idé!!
    Du har väl inte missat Bagerskans julkalender - fylld med härliga tävlingar, kram Karin

    SvaraRadera