lördag 1 januari 2011

Happy happy new year


Igår bjöds det på nyårstillställning i mitt hem och efterrätten var en himla fin vit choklad och kokospannacotta med passionsfrukt. Passionsfrukt blev perfekt brytning till den söta krämiga pannacottan.
Tyvärr var den lite för god och allt blev uppätet innan jag ens hunnit ta någon bild.
Här är receptet för 12 portioner

7 Gelatinblad
1,75 l Vispgrädde
200 g vit choklad med kokos
1,75 dl Strösocker
1 st Vaniljstång (innanskrapet)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka sedan upp grädde, vit choklad med kokossmak och strösocker. När grädden kokat upp, häll ner innanskrapet från vaniljstång och ta upp gelatinbladen och smält ner de i grädden. Häll upp i glas och låt svalna först i rumstemperatur och sedan i kylen. Vår tog 3-4 timmar att sätta sig rätt. 


Innan servering skapa ut innehållet av en passionsfrukt i varje glas och servera. Superenkelt och supergott.
Men som sagt, tyvärr kom jag på att jag borde fotat när den redan var slut...

1 kommentar: