fredag 14 januari 2011

Mera mousse


Inspirerad av den sjukt goda moussen som producerades i helgen (bläddra ner lite så har du det receptet) kommer här en annan variant. Denna gången bytte jag ut pepparintsoljan mot skalen från 1 lime och saften från 1/2 lime. Till det serverades färska jordgubbar. Sommarabstinansen mättat, i alla fall för en liten stund. 


Så alltså, smält 260 gram vit choklad. Undertiden chokladen smälter så vispar du upp 2,5 dl vispgrädde med 1 stor äggvita och limen. När grädden bildar mjuka toppa och chokladen är smält blandar du ner en rejäl klick grädde ner i chokladen. Chokladen ska såklart inte vara kvar över vattenbadet då och helst ha svalnat lite med. När du rört samman chokladen och grädden kan du blanda ner hela smeten ner i den resterande grädden och röra tills allt är väl blandad. Fyll sedan 4-6 serveringsglas och låt svalna/stelna i kylen. Skiva sedan 3-4 färska jordgubbar till varje portion och lägg ovanpå.  

Servera i tjusiga glas-glas


Eller lite mindre tjusiga plast-glas, om du som jag, ska frakta efterrätten en bit. Det smakar väldigt gott ändå. Jag lovar.

1 kommentar: