tisdag 21 juni 2011

Éclair chocolate


Det här är andra gången jag testar att göra eclair hemma och denna gången gick det betydligt bättre än förra.
Receptet på Pate a chou har jag fått av Sebastien Boudet och här hittar du själv receptet och en film där han instruerar. 

Jag fyllde mina med chokladkräm (alltså vaniljkräm som blandats med smält choklad) och glaserade med en chokladkristyr bestående av vatten, citron, äggvita, florsocker och kakao.

  Ser ut lite som korvböd

När man fyller sina eclair fick jag lära mig att man kan göra hål undertill med en tyll som man sedan använder för att fylla sin eclair.  

Jag fick nu användning av min fiffiga födelsedagspresent som var en spritsspruta.
Dessa eclair är inte till vem som helst utan till en fransyska som arbetar på labbet där jag jobbar i sommar. Någon som vet hur det ska smaka alltså. Nervöst. Jag håller tummarna för att hon gillar det, för imorgon får hon det som födelsedagspresent.


So, congratulations Chrystelle, hope you enjoy the éclair chocolate.

4 kommentarer:

 1. Måste ta och testa att göra sådana, så mumsigt

  SvaraRadera
 2. Inte dåligt! De ser så goda ut! Är de svåra att göra?

  SvaraRadera
 3. Åt en supergod eclair i förrgår, och har tänkt att det borde man ju kunna göra själv. Men är det inte svårt att få dem rätt, så det blir sådant hål i mitten? Dina är verkligen jättefina :)

  SvaraRadera
 4. Njae. Både ja och nej. Följer man sebastiens recept blir det bra. Fast jag fick lägga till ett ägg för att få rätt konsistens.

  Jag gjorde på tok på stora eclair första gången och de sjönk ihop 5 minuter efter jag tagit ut de i ugnen (finns ett inlägg om den gången också). Det viktiga är att man vågar låta ugnsluckan vara stängd tills de är stabila, sen öppnar och släpper ut ånga och sedan låter de gräddas helt färdigt. Hålet i mitten fixar de själva :)

  SvaraRadera