onsdag 15 juni 2011

Glassigt

Igår kväll gjorde jag och kära vänner två sorters glassar. Det var första gången jag gjorde glass själv och recepten höftades ihop. Det blev en basilikaglass med vanilj och en körsbärsglass med choklad och kaksmulor.
Jag tror receptet till körsbärsglassen var ungefär såhär;
2 dl körsbär utkärnas och mixas till puré och 1 msk körsbärsextrakt blandas ner. 2 dl grädde vispas ihop med 1 tsk vaniljpulver tills den är fast, men fortfarande ganska lös. 1 äggula vispas i en annan bunke ihop med 1 dl strösocker. Alla dessa blandningar tre blandas sedan.
Vi hackade sedan 50 gram choklad men de lades inte i ännu. Smeten fick köra en stund i glassmaskinen och när den hade blivit lite fast lade vi i chokladen. Detta var för att annars hamnar chokladen bara i botten av glassmaskinen. Frys sedan i glassen en bra stund. Innan du ska äta, strössla lite kaksmulor på. Gärna mina körsbärsdrömmar som gjordes i dagarna, de passar utmärkt.

Tyvärr var vi lite ivriga och tog glassen för tidigt men den var fantastiskt god ändå, bara lite lös.

Av någon anledning hamnade basilikabladet på körsbärsglassen, men det gick ju äta ändå. Såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar