tisdag 1 maj 2012

"Vegansk" chokladtårta


Valborg spenderades på landet med hula hooping, grill, bål, skönsång, bastubad och kalla dopp i sjön. Där någonstans klämde vi ner den här "veganska" tårtan jag experimenterade fram, situationstecknarna kommer ifrån att den innehåller honung. Fusk alltså. Vill man ha den helvegansk kan man byta ut honungen mot vanligt socker (eller agave syrup).

Min nästan veganska chokladtårta
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 dl sojayoghurt
1,5 dl honung
1 dl muscvadosocker
0,5 dl varmt vatten
0,75 dl matolja
1 tsk citronjuice (kan bytas mot vit vinäger)

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med matolja.  Sikta samman alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner de blöta, det spelar inte någon roll i vilken ordning. Rör samman allt till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.

Chokladkräm
100 gram 70% choklad
2 dl alpro soya Airy and creamy grädde

Smält chokladen och rör sedan ner soyagrädden så det blir en jämn smet. Hur enkelt som helst. Låt sedan stå i rumstemperatur tills du ska använda den (står den i kylen stelnar den för mycket).

När kakan har svalnat, smeta på chokladkrämen och toppa det hela med jordgubbar. Vi använde fjolårets som vi hittade i frysen men snart är det sommar och då går det lika bra med färska såklart!


 

Till sist;  Idag är det ju 1 maj så ut och demonstrera med er! Gå och skrik för era och andras rättigheter och skrik för tusan bort alliansen!

1 kommentar:

  1. vegantårta och dissad allians! kan det bli bättre? tror inte det.

    SvaraRadera