Bakning med öl förra gången blev väldigt lyckat och därför har jag velat prova en ny kaka innehållande denna magiska dryck. Ett recept på Ölcupcakes fångade mitt intresse.
Inte för att skryta men fy fan vad bra jag är. De här var riktigt fina. Och med fina menar jag GODA. Och det bästa av allt, du får smaka. Byt vinterkläder mot en yummy öl-cupcake ikväll mellan 18-20 på Makeriet i Malmö!
Öl-Cupcakes Toppade Med Chokladdoppade chips
Inte för att skryta men fy fan vad bra jag är. De här var riktigt fina. Och med fina menar jag GODA. Och det bästa av allt, du får smaka. Byt vinterkläder mot en yummy öl-cupcake ikväll mellan 18-20 på Makeriet i Malmö!
Öl-Cupcakes Toppade Med Chokladdoppade chips
Cupcakes:
- 2.4 dl Guinness® Draught
- 114 gram plus 1 msk osaltat smör, hackat i bitar
- 1.8 dl osötad kakao
- 4.8 dl farin socker
- 1.8 dl gräddfil
- 2 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 4.8 dl Vetemjöl
- 2.5 tsk bikarbonat
- En gnutta kanel
Glaze:
- 230 gram cream cheese
- 3 dl florsocker
- 0.8 dl Guinness® Draught
Chips:
- 230 gram mjölkchoklad
- ca 1 L potatischips, helst räfflade
- Cupcakes; Sätt ugnen på 175 grader. I en stor kastrull på låg värme; blanda ölet och smör. Rör tills smöret är helt smält. Ta bort från plattan och vispa ner kakao och farinsocker. I en annan skål, blanda gräddfil, ägg och vanilj. Blanda det sedan med ölblandningen. Sikta samman mjöl och bikarbonat och vänd det sedan ner i ölsmeten. Fyll varje muffinsform till 2/3 och baka i 20-25 minuter (ca 13 min om du gör minimuffins). Låt svalna.
- Glaze; Mixa creamcheese så den blir mjuk och slät. Tillsätt siktat florsocker och vispa slätt. Tillsätt sedan öl och vispa igen tills slätt. Applicera på cupcakesen när de är svala.
- Chips; Smält 3/4 av chokladen i ett vattenbad. Värm tills chokladen är 43 grader. Ta bort chokladen från plattan. Rör ner den sista chokladen. Använd en tång och doppa chipsen ett i taget. Låt stelna på ett bakplåtspapper. När de är stelnade, lägg de på dina cupcakes och de är klara!
Oi! Dette var noe heeeelt nytt - i hvert fall for meg. Spennende!
SvaraRaderaÅ dyppe chips i sjokolade er genialt, det har jeg aldri sett før. Rart, egentlig, for salt og søtt går jo som kjent veldig bra sammen.
Dette skal jeg prøve en gang!
M:)
De är verkligen värda att testa så baka och ÄT!:)
SvaraRaderaDen här idén är ju för konstig för att inte testas..!
SvaraRaderaOch jag som älskar Guinness.