torsdag 11 november 2010

RIOTS NOT DIETS!

Hittade helt oväntat ett tryck i labbet igår där det stod "riots not diets". Inspirerad av uttrycket kände jag att jag bara vill bara mer och mer och trycka i mig själv och alla i min närhet mer och mer kakor. Trött på tjat om bantning och vad man får och inte får äta. Mer kakor helt enkelt!

Vidare, under helgens macaronskola fick jag smakförslaget hallon/lakrits. Denna beprövade smakkombon borde ju gå hem hos macarons också. Frågan vad bara var och hur jag skulle inkorporera smakerna. 


Jag kom ihåg att jag på någon blogg (kommer inte ihåg vilken) för längesen sett godisganche (dvs godisgrädde). Jag testade därför göra en lakritsganache på 1,5 dl grädde och 85 gram saltlakrits. Jag värmde grädden till precis innan kokpunkten och rörde sedan ner saltlakrits klippt och hackat i små bitar. Jag rörde tills grädden svalnat och silade sedan bort de sista lakritsbitarna som inte smält. Detta fick sedan stå i kylen över natten innan den vispades upp till en fluffig fyllning.


Jag gjorde macarons efter mitt vanliga recept med lite rosa färg. Förutom att fylla macaronerna med lakritsgrädden klickad jag också i hallonsylt.


Det blev MUMS! Var dock lite svårt med fyllningarna eftersom sylten gärna rann ut. Jag skulle nog vilja testa att göra på lite andra sätt. Kanske ha lakritspulver i marängen och sen göra en hallonfyllning? Eller göra en fastade hallongelé istället för använda hallonsylt?


7 kommentarer:

 1. Det lät galet gott, hallon och lakrits är ju en riktigt fantastisk kombination.

  SvaraRadera
 2. Jag sparar några tills du kommer hem!

  SvaraRadera
 3. Jag tror på lakritspulver i marängen!

  SvaraRadera
 4. Ylva tycker om riots fast nu vill vi allihopa aöllts fladden, goran gregen och Tina samt hon som inte ser nbångting dyslektiker kärringen ty vill ha lavendel

  SvaraRadera
 5. Lavendel är got. lavendel är fint lavendeln är blå och vi också....eller lila eller så...Lillasjön blänker, Ylva tänker, eller så
  Nej, på sommarenm den gröna, när vi vandrar i gräset det sköna utan att stöna över den gyttja, vill vi nyttja vin och lavendel tillsammans i en läcker kombination så att5 fladd kan öka sin kondition och vi kan gå på ditt blivande konditori och känna lite eufori innan vintern är förbi.

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Kakor med finaste Rataryd-lavendel kommer alldeles alldeles strax!

  SvaraRadera