måndag 6 juni 2011

Master-tårta

Min systers kille har i veckan tagit sin master och det firade vi med somrig tårta på landet!
Jag bakade en sable breton med vaniljkräm och massa färska jordgubbar, hallon och mango. Superenkelt och superfräsch!


Sable breton betyder sand-kaka och är en något som liknar vår mördeg, fast godare! Den är superenkel att baka eftersom man aldrig behöver trycka ut degen i formen utan man lägger bara en klump av degen i mitten och sen trycker ut den efter den är färdigbakad.



 
Min mamma ville gärna att jag skulle ta kort med den här fantastiska blomman, väldigt naturligt.

2 kommentarer:

  1. Hej! Kan du inte lägga ut recept på sandkakan? :)

    SvaraRadera
  2. Receptet är tyvärr inte mitt att ge ut. Jag skriver bara ut recept jag kommit på själv eller finns tillgängliga för alla på internet. Men söker man på sable breton brukar det komma upp en drös recept, hoppas du hittar något!

    SvaraRadera