onsdag 25 januari 2012

Pain de Ida?När jag startade den här bloggen funderade jag på vad jag ville att den skulle innehålla. Jag kom fram till att det jag själv saknar är en blogg som BARA handlar om bakverk. Söta sådana. Alltså skulle jag inte ha med någon mat och inte heller bröd. Det senare eftersom jag i princip aldrig bakar bröd. Men man måste väl få göra undantag?
Jag har nämligen lyckats baka mitt allra första surdegsbröd och det blev så himla bra så hur skulle jag då kunna hindra mig själv från att ha med det här? 

(receptet är från "Pain de Martin"-Martin. Tryck på bilden så kan ni se den större)


Se så fint det jäser


Surdegen fick jag från min vän Sofia som fått den av en vän som köpt den av nån som fått den av en annan osv... för det är nämligen så att just den här surdegen har spridits mellan personer på olika sätt enda sedan början av 1900-talet och den är dessutom från Finland. Det ni!


Jag hade inga solroskärnor som det ska vara i receptet så jag använde pumpakärnor och toppade bröden med min hemmagjorda müsli.

3 kommentarer:

 1. Jag fullkomligen älskar allt du lagar och allt du skriver och alla bilder du tar. Oj vad jag vill göra allt!
  Och shit vad bitter jag är över att inte bo kvar i malmötrakterna och kunna få köpa och provsmaka dina delikatesser på allehanda marknader. Där jag bor finns inte ens en endaste liten ingrediens. Trist.

  Jag skulle bli fantastiskt glad om du ville provbaka den här kakan och säga hur underbart god den är(inbillar jag mig), jag drömmer om att få möjlighet att göra den.
  http://cupcakeliterati.blogspot.com/2012/01/best-cream-pie-you-will-ever-eat-period.html

  /Linnéa

  SvaraRadera
 2. Shiiit det var fina ord det! Det finns ju alltid smör, socker och mjöl. Det kommer man ganska långt med :)

  Hehe, jag ska kolla på reeptet, det verkar aningen gott!

  SvaraRadera
 3. Oj, jag kollade igen och insåg att det är ju banan i pajen. Usch. Jag tycker tyvärr väldigt illa om banan... men man kanske kan byta ut den mot något annat. Hm...

  SvaraRadera