tisdag 17 januari 2012

Farligt, giftigt och oxiderande


Eftersom vi denna veckan i skolan håller på att läsa om bl a toxikologi tänkte jag att den här kakklubban var passande som fika.

Klubborna är gjorda på mangokakan som jag bakade i helgen men plockade jag ur mangobitarna och smulade ner resten av kakan. Ibland när jag gör kakklubbor orkar jag inte engagera mig i att göra något ordentliget "klet" att blanda kaksmulorna med utan klickar i vad som finns hemma, lite smör, lite dulce de leche, lite färskost, ja ni förstår.
Ibland kan det också vara ett utmärkt tillfälle att testa en ny frosting, eftersom man gör en ganska liten sats. Eftersom det redan var vit choklad i min mangokaka ville jag lyfta fram det och lägga i ännu mer, så jag gjorde en vit chokladfrosting och blandade ner. Den är så enkel  och delikat så jag kan inte förstå varför jag aldrig gjort den innan. Här kommer receptet;

Vit choklad frosting
100 gram färskost (rumstemp)
40 gram smör (rumstemp)
100 gram vit choklad (smält)
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl florsocker

Vispa först samman smör och färskost till en jämn smet. Vispa sedan ner den smälta vita chokladen. Vispa sist ner florsockret och vaniljen. Vispa ev i mer florsocker om den blir väldigt lös.
Den här är såklart också alldeles utmärkt att toppa cupcakes med.


Sen är det bara blanda frostingen med kaksmulorna och forma. Jag gjorde små fyrkanter och satte i frysen i ca 20 minuter. Sen satte jag kuberna på klubbpinnar och doppade klubborna i orangea candy melts. Efter det lät jag klubborna stelna i kylen. Sist smälte jag mörk choklad och målade med en pensel på skylten.  


1 kommentar: