lördag 25 februari 2012

Hula hoop


Igår tog jag en välbehövlig pluggpaus och gick på Hula hoop workshop. (Helt fantastiskt).
Då man skulle ha med sig fika, gjorde jag det enda självklara, hula hoop-kakor. Vad annars?

Vanilj-hoops
175 gram smör, rumstempererat
50 gram florsocker
15 gram äkta vaniljsocker
250 gram vetemjöl
Glasyr
75 gram vatten
150 gram florsocker
20 gram äkta vaniljsocker
Blanda smör och florsocker och vaniljsocker. Arbeta försiktigt in vetemjölet. Överarbeta inte degen. Låt den sedan vila i kylen ca 1 timme. Ta en liten bit á 17-18 gram och rulla till en korv som du sedan fäster samman så det blir en cirkel. När du fyllt en plåt, sätt in plåten i kylskåpet i 20 minuter. Värm ugnen till 190 grader. Baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter. När kakorna är i ugnen, blanda glasyren. När kakorna fortfarande är varma, doppa ringarna i glasyren och låt de sedan rinna av på ett galler. Vill du pynta med färgglatt socker så strössla på det direkt efter du doppat ringarna innan glasyren hinner torka.


Regnbågsvask

Äppelmust och vanilj-hoops.


Grymma Sofia visade trix med finaste lysande hoopen

Vill du veta mer om hooping/hoop dance kan du gå in här och här är en fb-sida för de som bor i Skåne.

2 kommentarer:

  1. Tack för de superifina o goda hoopkakerna! Det blir direkt beställning från dig till nästa hoopträff. Xx gabbi

    SvaraRadera
  2. Tjabba Pinglan!
    jag tänkte att eftersom du har asmånga läsare och jag har typ noll (med undantag för päronen) så kanske du skulle kunna tänka dig att länka till min blogg? fult att smyga in det såhär i ditt kommentarsfält, men vafan, du var inte inloggad på fartbook, så jag kör en fuling.
    Också: asfräna kakor! du måste hjälpa mig och Frida att hitta på junk till vårat torsdagsfika med!
    Puss!

    SvaraRadera