onsdag 27 juni 2012

Mullbärsmarshmellowklubba med mörk choklad och digestiveströssel


Hemmagjorda marshmellows är verkligen fantastiskt och nyligen testade jag göra surrade mullbärsmarshmellowsklubbor som jag doppade i mörk choklad och strösslade krossade digestivekex över. Som en s'more, fast bättre.

(De är definitivt inte veganska men (med rätt choklad) mjölk och äggfria. Och skippar man digestiveströsslet även glutenfria)

MullbärsMarshmellows
Bloom:
2 msk gelatinpulver
2 msk kallt vatten
1/2 cup mixade mullbär

Syrup
1/4 cup vatten
1/4 cup sirap
1/3 cup mixade mullbär
3/4 cup strösocker

Mallowing
1/4 cup sirap
Coating; 1,5 dl florsocker + 1 dl majsstärkelse eller potatisstärkelse
1 tsk vaniljsocker

100 gram mörk choklad
2 digestivekex

Smöra ett bakplåtspapper. Blanda samman alla ingredienser till "bloom" i en värmetålig bunke, låt stå i 10 minuter.
I en kastrull blanda allt till din syrup och sätt på plattan. När det börjar koka, sätt i en godistermometer och koka till 115 grader. Under tiden det kokar, smält gelatinet i micron eller över ett vattenbad.
Häll 1/4 cup sirap i bunken till en köksmaskin (eller en större bunke du kan vispa med elvisp i). Sätt vispen på långsamt. Häll sedan ner det smälta gelatinet och fortsätt vispa långsamt. När syrupen nått 115 grader, häll ner de och höj vispen till medium hastighet. Vispa i 5 minuter. Höj sedan hastigheten och vispa ytterliggare 5-7 minuter. Häll ner vaniljsockret precis innan det vispats färdigt. Smeten ska nu ha tripplats i storlek och vara fluffig och härlig.
För att göra snurrade klubbor, Häll smeten i spritspåse men en rund tyll. Spritsa ut strängar på bakplåtspappret. Pudra inte dem med coating.  Låt strängarna stelna i ca 30 minuter och rulla sedan ihop de till snurror. Låt de stelna liggande på sidan i ytterligare 2 timmar. Tryck sedan igenom en klubbpinne nästan hela vägen igenom. Pudra sedan snurrorna med coating och pensla bort överflödig coating.

Smält chokladen över ett vattenbad och doppa toppen av snurrorna i den. Innan chokladen har stelnat, strössla krossade digestivekex över. Förvara i rumstemperatur men tätförslutna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar