söndag 24 juni 2012

Veganska cookiedegstryfflar


Visst är det så att smeten oftast är minst lika god som kakorna man bakar? Speciellt när man baka cookies av olika slag. Jag brukar nog få i mig en 4-5 kakor i form av rå deg innan alla plåtar kommit ut ur ugnen. Så varför inte ha kakdegen som mål? Och mm man ändå vet att degen aldrig ska in i ugnen är det ju lika bra att ta bort äggen. Och är äggen borta är det ju lika bra att göra de helveganska, bara för man kan.




Veganska cookiedegstryfflar
115 gram mjölkfritt smör
1/4 cup strösocker
1/2 cup farinsocker
2 msk sojamjölk
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/4 cup vetemjöl (det går självklart att byta ut mot glutenfritt mjöl)
1/2 tsk salt
1/2 cup ganska fint hackad vegansk mörk choklad
120 gram mörk vegansk choklad till att doppa i
2 msk matolja
Glasspinnar

Vispa smör och socker, tillsätt sedan sojamjölk och vanilj. Vänd ner mjölet blandat med saltet. Vänd sist ner chokladen. Forma till bollar och stoppa in i frysen i ca 30 minuter. Ta ut och stick in pinnarna efter 15 av de minutrarna. Jag beställde mina glasspinnar från strössel och annat. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad och blanda ut den med 2 msk matolja. Doppa dina klubbor och låt de stelna i kylen på en plåt.

1 kommentar:

  1. Åh, älskar cookie dough, i alla former! Smart att göra de veganska :)

    SvaraRadera