torsdag 18 november 2010

Macaronfrossa


Ni som läser kanske är trötta på macarons, men inte jag! Nu när jag bemästrat de små liven är de här för att stanna. Här kommer mitt senaste macaron-bak. Efter samma recept som alltid.
De här fylldes med vit choklad/lime och mörk choklad/hallon. Namnam!
Det jag har lite problem med är att få till djupa färger på mina macarons. Den gröna färgen kan man ju inte klaga på men de som skulle bli röda fick istället en rosa färg. Hur får man de riktigt starka, djupa färgerna? Det känns som att det spelar ingen roll hur mycket färg jag öser på...





Sen blev jag mesig och målade hjärtan på några av de rosa så de blev ännu mer pluttinuttiga.
Jag borde skämmas.



9 kommentarer:

  1. Snygga layout! Och vilka härligt läskigt gröna macaroons! *ler*

    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Du verkar vara specialist på macarons. Prova Red extra,koncentrerad pasta färg.
    Och kolla på min nyskapade bild galleri det är ganska mycket att se.

    SvaraRadera
  3. wow Ida!
    du har verkligen blivit sjukt. jag är mega imponerad. Jag tycker du ska göra turkosa finska pinnar.

    Kärlek

    SvaraRadera
  4. Tack tack tack!
    Vad är det för märke på den pasta färgen. Har testat både pulver och pastafärg men det blir bara rosa...

    SvaraRadera
  5. du borde skämmas, fast de var ganska söta...

    SvaraRadera
  6. Aaah, var lite för kaxig och bakade en sats macaroons precis som skulle bli galet röda. Det skulle bli din "vinst", men blev inte alls så röda som jag ville. :(

    Ska komma på något annat att skicka, macaroons är du ju redan så grym på. :) Ha tålamod!

    SvaraRadera
  7. Åh, typiskt du. Men hur ska vi lösa detta? Vi måste ju kunna baka illröda macarons. Har inte du gjort det en gång, eller minns jag fel?

    SvaraRadera
  8. Nee, jag gjorde rosa...hysteriskt rosa. Jag ska testa att tömma resten av färgen i smeten nästa gång, det borde sätta fart. Eller blanda pulvret med lite vodka först, sedan ner. Återkommer efter testet!

    SvaraRadera